Ubuntu Demon\’s blog

July 10, 2009

Verschillende meningen over Google Chrome OS

Filed under: dutch — ubuntudemon @ 10:23 am

Er zijn een hoop verschillende meningen over Google Chrome OS.

Ervan uitgaande dat Chrome OS helemaal open source wordt en voor zover mogelijk gebruik maakt van open standaarden en netjes samenwerkt met de open source community (en er is geen reden om aan te nemen dat dit niet zo is) :

1) alle besturingssystemen die zover mogelijk gebruik maken van open standaarden en een significant marktaandeel van MS Windows afsnoepen zorgen voor een gezondere (OS) markt en daarmee voor meer gebruik van open standaarden.
2) als een browser die zover mogelijk gebruik maakt van open standaarden een significant marktaandeel van MS IE afsnoept zorgt dit voor een gezondere (browser) markt en daarmee voor meer gebruik van open standaarden. (alle niet MS-windows besturingssystemen worden geleverd zonder MS IE)
3) als een OEM een netbook of pc verkoopt met daarop een Linux distributie (en netjes met de community omgaat) dan is er een goede kans dat de drivers van de chips van deze machine beter worden voor alle Linux distributies
4) als een Linux distributie een significant marktaandeel van MS Windows afsnoept en gebruikers enthousiast zijn dan zorgt dit ervoor dat gebruikers elkaar enthousiast maken wat voor een nog gezondere (OS) markt zorgt. Bovendien is er een kans dat gebruikers meer open staan voor Linux en open source in het algemeen.

Al met al ziet het eruit als een positieve ontwikkeling.

En dit allemaal zonder dat ik een inhoudelijke mening heb gevormd over Chrome OS omdat het daar nog te vroeg voor is. Maar waarschijnlijk blijf ik gewoon lekker Ubuntu gebruiken op mijn pc’s aangezien ik de indruk heb dat Chrome OS wat beperkter wordt aangezien het helemaal gericht is op het gebruik van een browser.

Volg hier bij www.kletskous.com een discussie over Google Chrome OS waar ik zelf ook aan meedoe.

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

<span>%d</span> bloggers like this: